logo

Hong Kong Independence flag

Als vlag gebruikt de onafhankelijkheids beweging in Hong Kong de oude koloniale vlag die tot 1997 de officiële vlag was van de voormalige Engelse kolonie.

hong kong independaence flag

Het laatste Chinese nieuws op het goud- en zilverfront:

Chinese mijnen raken uitgeput

In China geldt een verbod op de export van edelmetalen en de laatste jaren worden er enorme hoeveelheden goud en zilver geïmporteerd door zowel de centrale bank van China als door particulieren. Er zijn veel numismatische winkels in China waar men de Chinese Panda's kan kopen. Die worden in enorme aantallen geslagen, en toch zien wij ze slechts zelden in het westen. Goud en zilver volgen de weg van eenrichtingsverkeer naar China.

Het probleem is dat in 2020 de Chinezen er achter komen dat er steeds minder edelmetaal uit hun mijnen komt. Stel je voor dat ze ergens in China toch nog een nieuwe voorraad ondergronds goud of zilver vinden, dan duurt het 7 tot 10 jaar alvorens die nieuwe mijn dan productief wordt.

De goudhonger van de Chinezen is groot

Niet alleen is de honger van de Chinezen groot maar ze hebben ook haast. Dus daarom hebben de Chinezen een nieuwe truc gevonden: ze kopen gewoon de (beursgenoteerde) westerse mijnbouwondernemingen op. Het is nog niet bekend wat er dan vervolgens gaat gebeuren met het aldaar gedolven edelmetaal; gaat dat allemaal rechtstreeks naar China of komt het op de vrije markt terecht?

 

SM